ЗНАЊЕ НИКО НЕ МОЖЕ СВЕ,



СВАКО МОЖЕ НЕШТО



ЗАЈЕДНО ЋЕМО ОСТВАРИТИ ЦИЉ!
МУДРОСТ ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ,



МУДРОСТ ЈЕ КЉУЧ!
ПРОМЕНЕ ОПСТАЋЕ ОНИ КОЈИ СЕ НАЈБОЉЕ



ПРИЛАГОДЕ ПРОМЕНАМА!
СРБИЈА ДРУШТВО ЗНАЊА

ВЕСТИ

15. 4. 2024.

Пројекат „5 минута за правну заштиту породице и деце“, подржан од стране Министарства за бригу о породици и демографију Републике Србије, је иновативни и мултимедијални видео серијал од 10 епизода у којима ћемо широј јавности, а посебно родитељима и деци, уз помоћ стручних лица и интересантног садржаја, представити одговоре на најчешћа правна питања, административне тешкоће, могућности остваривања разних бенефита као и савете за одређена питања и проблеме који муче једну савремену породицу. Ускоро више информација…

29. 2. 2024.

Пројекат „Пет минута за екологију“, који наше удружење спроводи уз помоћ Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда, је образовно-информативни серијал осмишљен са циљем да јавност, а нарочито основце и средњошколце, едукује и афирмише о питањима загађења животне средине, глобалног загревања, као и начинима који доприносе заштити животне средине. Кроз кратке, видео снимке, обогаћене анимацијама, прилозима и изјавама стручњака, овај пројекат младима пружа увид у поменуте проблеме и начине њиховог превазилажења. Више…

28. 1. 2024.

Образовно-информативни серијал „Под истим кровом образовања“, подржан од стране Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, на занимљив начин представља животни пут и едукативни развoj шесторо младих људи из Авганистана, Ирака, Либије и Кубе који су услед различитих проблема у својим матичним земљама, дом нашли у Србији. Више на линку овде Под истим кровом образовања

15. 1. 2024.

Пројекат 100 година од рођења пет српских филмских великана  је културно-уметнички серијал подржан од стране Министарства информисања и телекомуникација а поводом обележавања јединственог јубилеја – 100 година од рођења наших филмских уметника који су својим ликом и делом оставили неизбрисив траг на културу и идентитет наше земље. Више на линку овде…

ПРОГРАМСКИ ЦИЉЕВИ

01.

Промоција

Селектовање, окупљање, охрабривање и помагање најистакнутијих младих академских грађана наше земље у приоритетним областима науке, технике и уметности са циљем да искажу, унапреде и очувају свој таленат, своје знање и своје вештине и развију спремност на даље сопствено континуирано усавршавање у својој области.

02.

Подршка

Избор, подстицање и помоћ при изради, објављивању и представљању стручних и научних радова и истраживања, и уметничког стваралаштва чланова КознаС-а широј стручној и научној јавности Републике Србије, Европе и света.

03.

Ангажовање

Ангажовање КознаС-а на примени знања и вештина његових чланова у решавању практичних проблема друштва и привреде кроз научноистраживачке и комерцијалне пројекте за потребе наше земље, европске и светске заједнице, финансиране од стране домаћих, европских и светских фондова, као и других инвестиционих институција.

04.

Сарадња

Избор и сарадња са сличним институцијама у свету ради прикупљања и размене искустава, начина и облика рада и евентуалне размене посета.

05

Реформа

Израда „мапе пута“ за реформу сектора знања која се фокусира на повећани приступ знању, фундаментално унапређење образовног система, преобликовање истраживања, развоја и иновативних структура, и искоришћавање примене знања за генерисање бољих и јефтинијих производа и услуга. „Мапа пута“ треба да омогући револуцију знања у оквиру које се граде капацитети и генерише квалитет који ће омогућити нашој земљи да у будућности у потпуности искористи свој најважнији ресурс - људски ресурс.

06.

Интеграција

Интеграција српске науке и уметности у европске и светске научне и културне токове.

ВАША ПОДРШКА

Придружите нам се!

Остварили смо сарадњу са многим организацијама, предузећима, установама, као и појединцима који су нам својим донацијама помогли да спроведемо разне образовно-културне пројекте и активности широм Србије. Позивамо и вас да нам се придружите.

Друштвена одговорност

Ваша подршка нам је потребна ради даљег развијања интересантних и атрактивних, друштевно одговорних и корисних програма и пројеката који ће, између осталог, привући посебно млађе генерације да се заинтересују и афирмишу за даљим образовањем и проучавањем разних наука и уметности.

Стварамо вредност

Ваше донације биће усмерене у вредне и значајне културно-образовне активности као и до сада што је „Комитет знања Србије“, невладино, нестраначко и непрофитно удружење основано 2010. године, покренуло и реализовало многе друштвено корисне пројекате и акције које су имале за циљ промоцију и унапређење образовања, науке и културе.

Хвала вам на сарадњи!

У нади да наше пројекте и активности препознајте као значајне и вредне за унапређење образовња, науке и културе у Србији, позовамо вас да нам у границама својих могућности помогнете у даљем раду.

КОНТАКТ

­

  • Адреса

    Ustanička 64, 11000 Belgrade, Serbia

­

  • Телефон

    +381114002001

­

  • Радно време

    Понедељак – Петак: 09:00 – 17:00

­

  • E-mail

Контактирајте нас